Åpen dag

Åpen dag ble igjen vellykket gjennomført lørdag 5. november, sammen med Kinoens dag.

http://twitter.com/buskerudfoldfylke https://www.facebook.com/buskerudfylkeskommune http://plus.google.com

Vi på Fagskolen Tinius Olsen hadde åpne laboratorier slik at vi kunne vise hva vi tilbyr studentene våre, vi hadde også ansvar for en midlertidig resepsjon ved inngangen i første etasje. På tross av et kraftig snøvær og kaos på veiene var flere tusen innom bygget denne dagen. 

Vi hadde flere labber åpne og i tillegg til lærere var det flere studenter som gjorde en dugnadsinnsats denne dagen. Vi takker de ansatte som stilte opp på åpen dag, og ikke minst takker vi studentene for uvurderlig hjelp.

Vi var på tilbudssiden for å vise oss fram, og markerte oss med mange rollups og serviceinnstilte folk på labber og i inngangspartiet. I resepsjonen i første etasje hadde de god omsetning av drops. Det var godt besøk av store og små. Masse blide folk som ville høre om fagskolen. To studenter betjente en ballongblåser-maskin rett i nærheten; dette var to dyktige markedsførere, og det trakk mye folk. Studentene er også produsentene av denne ballongblåseren. Mange av de besøkende kom bortom til «resepsjonsdisken» etterpå. 

Åpen dag 5. november  2016

Åpen dag 5. november 2016

Åpen dag 5. november 2016

I 1.etg hadde vi også utstilling og demonstrasjon av et studentprosjekt som har fått en nasjonal pris.  Det var en skinkenett- avdrager og der viste vi kontinuerlig en film som demonstrerte bruken.

Åpen dag 5. november 2016

På den nye komposittlabben ble det gitt innføring i hva kompositt er, og det ble vist fram produkteksempler som publikum både kunne se på og teste. Flere var interessert i egenskapene til komposittmaterialer kontra metaller av de som var inne på kompositt.

Fagskolen Tinius Olsen

Fagskolen Tinius Olsen

En egenlaget «komposittbil» var stil ut mellom 1.og 2.etasje, og her var mange innom for å ta en titt og få forklaring av han som har laget bilen. Produsenten er nemlig nytilsatt som lærer ved skolen vår.

Fagskolen Tinius Olsen

Det var også interesse for Tinius Olsen Company lab og der var de mest interessert i strekkprøving av materialer. både plast og metall.

Åpen dag 5. november 2016

Åpen dag 5. november 2016

På BIM lab’en var det til tider fult hus og stormende jubel, men også angst, redsel og svimmelhet. Rommet store hit var berg og dalbane kjøring med VR-brillene, (som også brukes til visualisering av digitale modeller i undervisningssammenheng). De som bemannet BIM-avdelingen tok både store og små med på hva BIM er, samt at de ga et lite innblikk i BIMåret.

Åpen dag 5. november 2016

Fagskolen Tinius Olsen

På Prototypelabben var en CNC maskin i drift samtidig som en 3D printer arbeidet ut en figur. Her var det ikke så mye folk innom, men de som var der var interesserte i den teknikken vi kunne vise.

Åpen dag 5. november 2016

Åpen dag 5. november 2016

Åpen dag 5. november 2016

Åpen dag 5. november 2016

På Robotlabben kunne de besøkende se en industrirobot i aksjon og de kunne se teknikken i den elektriske bilen som er utstilt der.

Åpen dag 5.november 2016

Åpen dag 5. november 2016


Publisert 17. november 2016, oppdatert 28. juni 2017.